Triler, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, 111’, 2024., red. Kristijan Milić, gl. Ivo Krešić, Martina Mandek, Domagoj Mrkonjić

Ilija je vojnik HVO-a negdje u Srednjoj Bosni krajem 1993. godine. Jedno jutro, nakon rutinske akcije postavljanja mina, doznaje da je njegov mlađi brat Goran poginuo zajedno s osmoricom drugih vojnika daleko iza neprijateljskih linija. Preko prijatelja iz tajne službe doznaje da ta misija nije bila službena, nego su Goran i ostali u nju otišli kao plaćenici. Ilija polako otkriva mrežu ilegalnih radnji u koje nije upletena samo vojska nego i visoko rangirani dužnosnici. Dok istraga postaje sve opasnija, prvobitna želja za istinom polagano se pretvara u patološki osvetnički pohod.

Jezik: Hrvatski
Titlovi: Engleski

Napomena: Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne karte preuzimaju se na dan projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20:00 sati. Ulaz na sve projekcije u Kinu Metropolis i Kinu Sesvete je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme. U slučaju kiše projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac neće se održati, o čemu će obavijest biti objavljena na Facebook i Instagram stranicama festivala, a Kino Metropolis MSU reprizira čitav program s Ljetne pozornice Tuškanac od 24. do 27. srpnja.