Kratkometražna drama, Hrvatska, Bugarska, 13’, 2024., red. Nebojša Slijepčević, gl. Goran Bogdan, Alexis Manenti, Dragan Mićanović

Dobitnik nagrade Zlatna palma za najbolji kratkometražni film na festivalu u Cannesu, donosi priču iz Štrpaca u Bosni i Hercegovini. Dana 27. veljače 1993. putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje im se suprotstaviti. Ovo je istinita priča o čovjeku koji nije mogao šutjeti.

Napomena: Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne karte preuzimaju se na dan projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20:00 sati. Ulaz na sve projekcije u Kinu Metropolis i Kinu Sesvete je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme. U slučaju kiše projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac neće se održati, o čemu će obavijest biti objavljena na Facebook i Instagram stranicama festivala, a Kino Metropolis MSU reprizira čitav program s Ljetne pozornice Tuškanac od 24. do 27. srpnja.

Jezik: Hrvatski
Titlovi: Engleski