(L’amour et les forêts), triler, Francuska, 105’, 2023., red. Valérie Donzelli, gl. Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond

Kada Blanche upozna karizmatičnog Gregoirea na zabavi na koju je odvuče njezina sestra blizanka Rose, misli da je pronašla idealnog muškarca. Veze koje ih vežu brzo se produbljuju i dolazi do strastvene afere. Iako Rose ima ozbiljne rezerve prema Gregoireu, Blanche se odlučuje s njim vjenčati te ubrzo sele daleko od Blancheine obitelji, na mjesto gdje počinje njezin novi život koji uključuje: dvoje djece, posao učiteljice u osnovnoj školi i hodanje na prstima oko Gregoireove neutemeljene rastuće nesigurnosti. Malo po malo, Blanche se nađe uhvaćena u stisku duboko posesivnog i opasnog muškarca, očajnički želeći pobjeći od njegove sve više prijeteće ljubavi.

Napomena: Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne karte preuzimaju se na dan projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 20:00 sati. Ulaz na sve projekcije u Kinu Metropolis i Kinu Sesvete je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme. U slučaju kiše projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac neće se održati, o čemu će obavijest biti objavljena na Facebook i Instagram stranicama festivala, a Kino Metropolis MSU reprizira čitav program s Ljetne pozornice Tuškanac od 24. do 27. srpnja.